Szolgáltatások

Tai Chi Chuan

A Tai Chi Chuan Indiából származó, de Kínában meghonosodott harcművészeti technika és gyógyító rendszer. A lágy, körkörös, egybefüggő mozdulatokból felépülő gyakorlatsor az egész testet kíméletesen átmozgatva, minden szervrendszerre jótékony hatással van. A nyugodt légzéssel összekapcsolt lassú mozgás és a belső energia akadálytalan áramlása lecsendesíti és meditatív állapotba hozza az elmét, oldja a napi feszültséget és a stresszt.

A Tai Chi Chuan óra tematikája:

 • bemelegítés
 • meditációs gyakorlatok (Föld,- Faállás)
 • formagyakorlat (Havasi András tanításán alapuló Old Yang 48-as gyakorlatsor)
 • levezető, lazító gyakorlatok

A Tai Chi Chuan gyakorlását azok számára ajánlom, akik:

 • érdeklődnek a harcművészeti technikák iránt,
 • testtudatosságra, szép és helyes testtartásra vágynak,
 • mozgásszervi problémákkal, gerincferdüléssel, vagy egyéb tartáshibából eredő akut/krónikus fájdalommal élik mindennapjaikat, valamint ízületi és egyéb szervrendszeri (keringési,- légző-, emésztő-, kiválasztórendszer) bántalmakkal küzdenek. (A hosszan tartó, monitor előtt végzett ülő munka helytelen testtartás kialakulását eredményezheti, melynek következtében nyaki,- háti,- deréktáji fájdalom jöhet létre),
 • fokozott stresszhatásnak vannak kitéve.

Gerincjóga

A jóga egy keleti irányzatú, szelíd mozgásforma, mely kíméletesen mozgatja át a testet. A gerincjóga során alkalmazott különböző testtartások fokozatosan megerősítik a test izmait, különös tekintettel a mély hátizmokra. A lazító gyakorlatok oldják a nyaki, háti szakaszon - a stressz és az ülő munka által kialakult - feszültséget, utat engedve a testben keringő jótékony energia akadálytalan áramlásának. Fokozza testtudatosságot, a helyes testtartást, a koncentrációs- és intuíciós képességet. Oldja a stresszt és lecsendesíti az elmét.

A gerincjóga óra tematikája:

 • bemelegítés
 • testtartások (ászánák)
 • légző gyakorlat
 • nyújtó-, levezető testtartások
 • zenés, irányított relaxáció

A jóga gyakorlásához kényelmes/sportos öltözék szükség. Az órákon használt eszközök (matrac, párna, takaró, jógablokk, heveder) biztosítottak a gyakorlók részére.

A gerincjógát azok számára ajánlom, akik:

 • gerincferdüléssel, egyéb tartáshibából eredő akut, vagy krónikus fájdalommal élik mindennapjaikat. (A hosszan tartó, monitor előtt végzett ülő munka helytelen testtartás kialakulását eredményezheti, melynek következtében nyaki,- háti,- deréktáji fájdalom jöhet létre).
 • Fokozott stresszhatásnak vannak kitéve.
                                                                        

Természetgyógyászati és egyéb, kiegészítő kezelések

SMR henger - triggerpont terápia

Az SMR "Self Myofascial Release" egy speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izom-kötőszövet egységének (myofascia) kezelésében. Az SMR eszközök szakszerű és rendszeres használata jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, de kiemelkedően hatékony a mozgásszervi rehabilitáció területén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek az izom és ízületi fájdalmak, elősegíti a testtudat fejlesztését és a sportolói teljesítmény javulását.

Az arc területén alkalmazott speciális roller segítségével javul a terület kollagén ellátottsága, fokozódik a keringés, mely által késleltethetőek az öregedési folyamatok, ráncok kialakulása.

A terápia során alkalmazott gyakorlatok elsajátíthatóak, otthon is elvégezhetőek.

Egészségtudatos táplálkozás tanácsadás

Az egészséges táplálkozás ok-okozati összefüggést mutat a közérzetünk, egészségünk minden elemével.

Az egykor tápanyagban dús étrendünket felváltottuk kalóriában gazdag étrendre. Sajnos napjainkban az élelmiszergyártás ipari méreteket öltött, táplálkozási szokásaink el-szegényedtek. Egyre több finomított, cukrozott, élelmi rostban, vitaminban, növényi ható-anyagban szegény ételt fogyasztunk.

A terápia során a személyre szabott táplálkozási tanácsok és étrend segítségével megelőzhetőek, valamint a már kialakult emésztőszervi és vele összefüggésben lévő egyéb betegségek (táplálékintolerancia, inzulinrezisztencia, gyulladások, hormonális egyensúlyvesztés, degeneratív-, immunológiai-, és rosszindulatú betegségek) helyreállíthatóak. Továbbá a helyes táplálkozási szokások és mozgás bevezetésével, illetve a megfelelő táplálékbevitellel biztosítható a jó közérzet, energiaszint és az ideális testsúly elérése.

Bach-virágterápiás tanácsadás

Dr. Edward Bach - áldozatos munkával - megtalálta a gyógyítás hazánkban talán még kevésbé ismert eszközét, a virágeszenciákat. Hitvallása, miszerint nem a betegséget, hanem a beteget kell kezelni, jó alapot ad a gyógyulás útján való elindulásra. A Bach-virágterápia holisztikus szemléleten alapuló szelíd gyógymód, mely az ember belső rendjét és harmóniáját erősíti, utat mutatva az egyensúly, a nyugalom, az életöröm és a bátorság megszerzéséhez. Az eszenciák - finoman, indirekt módon hatva - nem a testi tüneteket befolyásolják, hanem a lelket támogatják. A különböző lelkiállapotok gyógyítására szolgáló eszenciák alkalmazhatók még borogatásként/krémként csípések, allergiás/gyulladásos területek, valamint fürdővízbe csepegtetve fáradság, kimerültség, stressz kezelésre. A Rescue Remedy - elsősegély-csepp harmonizálja a gondolatokat és érzelmeket. Enyhíti a testi /lelki feszültséget. Nyugtató hatása révén segítséget nyújt a vizsgadrukk leküzdésében, érzelmi stabilitást ad.


Keleti masszázsterápia

A keleti masszázstechnikák mind helyi (bőr, kötőszövet, izmok), mind távolsági/reflex (a mélyebben fekvő szövetek ingerlésével a kezelés helyétől messzebb elhelyezkedő szervekre, testrészekre hatnak) hatást gyakorolnak a szervezetre. Működésük alapja az energiacsatornák és a bennük keringő energia.

Thai masszázs: a kínai masszázs, a jóga, és az ajurvédikus masszázs elemeire épül. Rendkívül sokoldalú. Hatást gyakorol az izmokra, kötőszövetre, az ízületekre, a vegetatív idegrendszerre, a szervekre, a kiválasztásra, a vérkeringésre, az energiát harmonizáló vonalakra, pontokra. Relaxál, csökkenti a feszültséget, a fájdalmat, a depressziós hangulatot. A Thai masszázs az ember energiatestére ható, egy pszichoszomatikus, terápiás, egészségmegőrző, jó érzést, jó hangulatot fokozó módszer.
Yumeiho: alapja a kínai buddhista harcművészet. A masszás kiválóan alkalmazható a hát- és ízületi, gerincbetegségek, izomfájdalmak esetén, műtétek utáni rehabilitáció alatt, gerincelváltozások, sportsérülések és tartáshibák kezelésében, valamint belgyógyászati betegségek esetén is. Segít továbbá a testi és szellemi felfrissülésben, a prevencióban.
Shiatsu: akupresszúrára épülő masszázs. mely során az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változások érintéssel, nyomással valósulnak meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni. A shiatsu masszázs tataminon történik, a páciens laza, természetes anyagú ruhát visel.

Relaxáció

A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. Minden olyan tevékenység ide sorolható, ami kiszakít minket a megfeszített tevékenységeinkből.

A stresszes életmód sajnos mindennapjaink részévé vált, ami hosszú távon (krónikus stressz) megbénítja életünket. Ingerlékenynek, fáradtnak, kimerültnek, motiválatlannak érezzük magunkat. Teljesítőképességünk csökken, ami újabb stresszt generál. Fentiek mellett ne feledkezzünk meg egészségromboló hatásáról sem. A krónikus stressz tünetei a gyakori fejfájás és az alvászavar. Ha szervezetünk nem képes megbirkózni az adott élethelyzettel, testi és lelki szinten is számolnunk kell a káros hatások kialakulásával (szív- és érrendszeri panaszok, vérnyomás emelkedés, fokozott verejtékezés, emésztő- és idegrendszeri problémák, gyengülő immunrendszer... stb).

A mindennapos stressz-helyzeteket szinte lehetetlen elkerülni, ezért törekedjünk a negatív stressz-hatások csökkentésére. A káros következmények elkerülése érdekében szánjunk időt magunkra. Találjuk meg azt a tevékenységet, mely kizökkent a hétköznapok taposómalmából, ellazít és feltölt.

A relaxáció kitűnő választás: lecsendesíti elménket, lassítja és normalizálja légzésünket. Testünk izmai ellazulnak (javul a vérkeringés), "felszabadítja" rekeszizmunkat. Tudatosságra ösztönöz. A vezetett foglalkozások során alkalmazott zene, intuitív hangszerek, aromaterápia fokozzák a relaxáció testünkre, lelkünkre, szellemünkre gyakorolt pozitív hatásait.